april 22, 2024

Oslo er flott!

Se selv

Vigelandsanlegget – for alle som elsker kunst

Vigeland Park er en park i Oslo og en del av Frognerparken. Parken er arbeidet til den norske billedhuggeren og treskjæreren Gustav Vigeland hans arbeidere. Vigeland Park består av 212 skulpturer av stein og bronse som til sammen representerer nesten 600 figurer.

Først fikk Vigeland en ordre fra bymyndighetene om å skape en fontene. Men det stoppet ikke der, fordi Vigeland videre designet skulpturer rundt fontenen.

På det høyeste punktet i parken er det Monolitten som er en gigantisk steinsøyle dannet av nakne mennesker i alle aldre. Den består av 121 figurer og er 17 meter høy.

En av de mest berømte skulpturene i Frogner Park er Sinnataggen som forestiller en naken gutt som skriker og stamper foten.

Parkkomplekset inkluderer også belysning , en labyrint av mosaikk rundt fontenen og smidde porter til parken. Alle disse elementene ble designet av Vigeland. Parken sto ferdig på slutten av 1940-tallet.

Foto: Kjetil Ree, 2008
Vigelandsanlegget.JPG

«Monolitten» på Monolittplatået er omgitt av en sirkeltrapp med 36 figurgrupper i granitt anbrakt i rader oppover trappa Foto: 2012
Monolith 1 200804.jpg