september 28, 2023

Oslo er flott!

Se selv

Fornøyelsespark TusenFryd

I dag skal vi fortelle dere om TusenFryd som ikke er i selve Oslo, men ligger 20 km unna. TusenFryd er den mest populære fornøyelsespark i hele Norge og hvert år besøkes parken av nesten en halv million mennesker.

Når du ønsker å tilbringe hele dagen med å ha det gøy med familie eller venner, anbefaler vi dette stedet. I parken er flere attraksjoner både for vokne og barn. Hver person bør finne noe for seg selv 🙂


Attraksjonen som gir de sterkeste inntrykkene er SpeedMonster tar den deg fra 0 til 90 km/t på 2 sekunder. Det er raskere enn dagens Formel-1 biler. Du er i løpet av turen vektløs 7 ganger og henger opp/ned 3 ganger. SpeedMonster gir deg et supert adrenalinkick!

SpinSpider er en monsterkarusell i verdensklasse som minner om en kjempe-edderkopp. Du sitter i en kjempetallerken sammen med ca. 40 andre passasjerer. Du blir dermed «kastet» 44 meter opp i lufta på hver side i en fart på opptil 115 km/t. Når du når toppen på hver side, sitter du halveis opp-ned.

«Marerittet» er den aller første 5D-attraksjonen i Europa.  Gjennom 3D-filmer som blir vist i full HD-kvalitet på to storskjermer får du følelsen av at du er en del av den skumle historien som blir fortalt. Mindre livaktig blir det ikke av de skremmende effektene, den roterende plattformen, vind- vann- og røykeffektene, surroundlyden og de andre spesialeffektene som «krydrer» fortellingen. Heldigvis er alle bevæpnet! Med en revolver kan du skyte mot skjermen og samle poeng.

Når du vil tilbringe for et spennende eventyr i elven på en halv kilometer i vikingenes verden, må du prøbe det! Du blir tar tatt gjennom to fossefall og en virvlende malstrøm rett i gapet på Midgardsormen. Du vil le, du vil skrike av fryd og sjansen er stor for at du vil bli våt.

Ragnarok
Ragnarok

Og til slutt noe for de minste 🙂 Barna deres vil være så lykkelige!