september 29, 2023

Oslo er flott!

Se selv

De mest interessante museene i Oslo

Disse museene må du besøke når du er i Oslo! 🙂

  1. Munchmuseet

Her kan du beundre 1 100 malerier, 4 500 tegninger og akvareller, 18 000 grafiske arbeider, 6 000 bøker, brev og andre dokumenter! Museet har audioguider på norsk og engelsk.

Åpningstider
fra 1. oktober til 14. september – mandag-søn 11: 00-17.00, stengt tirsdager
fra 15. juni til 30. september – daglig 10.00-18.00

Ilustracja
Ilustracja

2. Naturhistorisk museum

Dette museet er en del av Universitetet i Oslo og er det største naturhistoriske musset i Norge med over 6 millioner naturvitenskapelige objekter. En del av disse samlingene kan man beundre takket være utstillingene i hagen og innendørs utstillingene. Du skal besøke dette stedet når du er interessert i botanik, zoologi, geologi og klimaendringer. Du fikk stor kunnskap!

Bildet kan inneholde: eiendom, bygning, eiendom, arkitektur, hjem.

Bildet kan inneholde: utryddelse, skjelett, dinosaur, tyrannosaurus, velociraptor.

3. Norsk Maritimt Museum

Museet presenterer kystkulturen og maritim historie i Norge. Museet inkluderer skipsmodeller, gjenstander som brukes i fiske, marine malerier, kopier av hus bygget på kysten. Museet eier også tre skip – den største er den tremastede skuta Svanen fra 1916.

Museet er åpent hver dag -> 11-16

Forsker på Svalbard undersøker landskap (Foto/Photo)
 (Foto/Photo)

4. Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter gjennom tradisjonelle og multimediautstillinger presenterer emner som er knyttet til krig, fred og konfliktløsning.

På Nobels Fredssenter i Oslo kan du finne ut mye om alle vinnerne som har fått Nobelprisen. Det er også mange informasjon Alfred Nobel som er faren til denne prisen.

I senteret befinner seg et sted med tusen blinkende lamper – der blir vinnerne av Nobels fredspris presentert på digitale skjermer gjennom hele året

ÅPNINGSTIDER:

Tirsdag-fredag 12.00-17.00

Lørdag og søndag 10.00-17.00

5. Astrup Fearnley Museet

Astrup Fearnley Museet ble grunnlagt i 1993 og er et av Nordens fremste museer for samtidskunst. Museet presenterer skiftende utstillinger både med verk fra samlingen og nye produksjoner av kunstnere fra hele verden. Utstillingene gjør et stort inntrykk!

God Alone knows – Damien Hirst

6. Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design

Det er et norsk statlig museum som ble etablert i 2003. Museet ble skapt av en forbindelse ArkitekturmuseetKunstindustrimuseet, Museet for samtidskunstNasjonalgalleriet og Riksutstillinger. Samlingen til museet inneholder nærmere 400 000 verk!

Eksempler på kunstverk:

Christian Krohg-Kampen for tilværelsen 1889.jpg
Christian Krohg – Kampen for tilværelsen 1889
Edvard Munch, «Fru Schwarz» | Kunstideer, Kunstner, Artister
Fru Schwarz – Edvard Munch
Kone som syr – Harriet Backer